Ngrohja e deteve mund të jetë ‘sfida më e madhe e fshehur’ e njerëzimit.

Përderisa është pranuar se ngrohja globale është duke shkaktuar rritjen e temperaturave të deteve, ekspertët paralajmërojnë se jemi duke nënvlerësuar dëmet, shkruan Daily Mail.

Ata thonë se ngrohja globale po i sëmurë oqeanet më shumë se kurrë, duke shpërndarë sëmundje tek kafshët dhe njerëzit, si dhe duke kërcënuar sigurinë e ushqimit rreth planetit.

Ekspertët paralajmërojnë se “nuk ka dyshime se ne jemi shkaktarët e tërë kësaj” dhe zgjidhja e vetme është zvogëlimi i lëshimit të gazit.

6 COMMENTS

Comments are closed.