Një ajsberg i madh sa një shtet i SHBA-ve pritet të shkëputet nga Antarktida që do të jetë ajsbergu më i madh në histori, madje do të ndryshoi edhe peizazhin e kontinentit të ngrirë, thonë shkencëtarët.

“Copa” masiv e akullit me një sipërfaqe prej pothuajse madhësinë e shtetit amerikan të Delaware ka zhvilluar një çarje në Gadishullin Larsen C Antarktik, gjatë disa viteve të fundit.

Sipas shkencëtarëve të Midas, projektit në Universitetin e Sëansea në Uells, ajsbergu u zgjerua papritmas muajin e kaluar.

“Raft Ice Larsen C” në Antarktidë është duke u shkëputur dhe përbën një sipërfaqe prej më shumë se 5,000 km pas një rritje të mëtejshme përçarje të konsiderueshme”, kanë thënë shkencëtarët në një deklaratë të premten.Image

3 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you will find 31400 more Information on that Topic: epavarura.com/nje-ajsberg-sa-nje-shtet-shba-se-po-shkeputet-nga-antarktida/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: epavarura.com/nje-ajsberg-sa-nje-shtet-shba-se-po-shkeputet-nga-antarktida/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: epavarura.com/nje-ajsberg-sa-nje-shtet-shba-se-po-shkeputet-nga-antarktida/ […]

Comments are closed.