Një majmun është bërë shkaktar për ndërprerjen e energjisë eklektike në Kenia.

Sipas agjencisë së lajmeve Reuters, Kompania publike e energjisë elektikne në Kenia të martën ka bërë të ditur për nderjen e energjisë eklektrike në tërë territorin e Knias, për shkak se një majmun është ngjitur në një transformator të bazave të energjisë elektrike në këtë vend dhe është bërë shkaktuar për ndërprerjen e më shumë se 180 megavat energji eklektike. Kompania e energjisë elektrike e Kenias të martën ka njoftuar se në orën 11 e 30 para dite është ndërprere prodhimi i energjisë për shkak të problemeve teknike në hidorelektranën kryesore.

6 COMMENTS

Comments are closed.