Gatime KURIOZITETE LIFESTYLE Shëndeti Shkencë dhe Jetë Teknologji

Një nga themeluesit e Facebook: koha për ta mbyllur!

Mark Hughes, njeriu që ka ndihmuar Mark Zuckerbergun për ta transformuar Facebook-un në një rrjet të madh social, tani bën thirrje për mbylljen e tij.
Në një kolanë të gjatë që ka shkruar për “The New York Times”, Hughes ka thënë se Zuckerberg ka “fuqi të pabesueshme” dhe ndikim te qeveritë.
Është koha, thuhet, se Facebook duhet shfuqizuar.
“Unë jam i tronditur me veten time dhe me ekipin e parë të zhvilluesve të Facebook-ut. Ne nuk e parashikuam dot e shndëroheshim në ushqim për lajmer që po ndryshojnë kulturën tonë, po ndikojnë zgjedhjet dhe forcimin e udhëheqësve nacionalistë”, është shprehur Hughes, duke shtuar se “Zuckerberg është rrethuar nga njerëzit e gabuar që kurrë nuk e kundërshtojnë”.
Hughes është i vetmi në një seri të ish-drejtuesish nga Facebook, të ë cilët kanë bërë thirrje për rirregullimin të rreptë të Facebook-ut dhe platformave të tjera online.
Zuckerberg tha se ishte i hapur për disa rregullime.
Hughes tha se Zuckerberg tani ka pronësinë dhe kontrollin mbi 80 për qind të tregut botëror të medias online.
Ai gjithashtu sugjeroi se qeveria amerikane duhet të krijojë një agjenci që do të mbikqyrë kompanitë e teknologjisë. //