Një recetë kundër stresit dhe për të qetësuar nervat

11
98

Sherebela është një bimë me veti shëruese, por më shumë është e njohur për aftësitë e saj terapeutike kundër stresit dhe qetësimit të nervave.

Në ditët e sotme, shumë njerëz kanë një jetë të vrullshme dhe shpesh përpiqen të çlirohen nga stresi duke marrë ilaçe. Stresi ndikon trupin dhe mendjen, ndaj ulja e nivelit të tij është e rëndësishme në mënyrë që të mënjanohen sëmundjet e shkaktuara nga niveli i lartë i stresit.

Vaji i sherebelës që nxirret nga lulet e saj dhe që mund ta gjeni në dyqane të ndryshme, është një mënyrë shumë e mirë për të qetësuar trupin dhe mendjen nëse e përdorni si temjan, ose nëse e hidhni në ujin e nxehtë të vaskës.

Një mënyrë tjetër për qetësim është edhe çaji i sherebelës, gjethet e saj. Mjafton që të zieni ujin, të hidhni në të një lugë çaji me gjethe të thata sherebele, t’i lini disa minuta dhe pastaj mund të pini lëngun duke e ëmbëlsuar (nëse dëshironi) me pak mjaltë.

Nëse kërkoni diçka më të fortë, atëherë përdorni gjethet e njoma të sherebelës.

The post Një recetë kundër stresit dhe për të qetësuar nervat appeared first on Shëndeti.

Google search engine

11 COMMENTS