Sipas ekspertëve, kjo nënkupton se në fakt ju jeni një person inteligjent. Thuhet se personat me edukatë minimale përdorin fjalor të pistë, megjithatë rezulton se individët që nuk e përdorin këtë fjalor janë ata të cilët kanë një fjalor të kufizuar.

Disa akademikë amerikanë kanë kryer një eksperiment interesant duke u kërkuar atyre të thonë sa më shumë sharje që munden.

Rezultati ishte surprizues, pasi ata që kujtonin më shumë fjalë kishin vlerësimin më të lartë të inteligjencës nga pjesa tjetër e grupit.

Aftësitë oratorike të këtyre njerëzve ishin gjithashtu më të mira sesa të atyre që dinin më pak fjalë të pista.

Këta persona karakterizohen edhe nga aftësia për të përdorur fjalët e duhura në varësi të situatës, si dhe dinë kur të heshtin. Kështu pra, duhet të dini se kaosi në tavolinën tuaj të punës është plotësisht i justifikueshëm pasi për ju vlen përqendrimi në atë çfarë në të vërtetë duhet të ketë rëndësi.

2 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Here you will find 46199 additional Info to that Topic: epavarura.com/njerezit-inteligjente-flejne-vone-bejne-rremuje-dhe-perdorin-fjalor-te-piste/ […]

Comments are closed.