Njihen mbi 13.000 raste të reja të kancerit të qafës së mitrës shfaqen çdo vit dhe mendohet që kjo sëmundje të jetë shkaku kryesor i vdekjeve tek femrat. Për fat të keq, kanceri i qafës së mitrës nuk shfaq gjithmonë simptoma në fazat e hershme të sëmundjes, por ne ju njohim me disa shenja të cilat mund t’ju ndihmojnë për të kapur sëmundjen sa më shpejt të jetë e mundur.Vizitoni menjëherë gjinekologun nëse keni një nga këto simptoma:

Lytha – Shfaqja e lythave të vegjël (të brendshme ose të jashtme) shërben si një shenjë për shumë sëmundje, gjithashtu rrit shanset për zhvillimin e kancerit të mitrës tek gratë.

Dhimbje ose gjakderdhje – Dhimbjet e legenit dhe gjakderdhja janë gjithashtu shenja tipike të kancerit të qafës së mitrës duke qenë se zverku fillon të acarohet për shkak të rritjes jonormale të qelizave. Çdo gjakderdhje që nuk lidhet me ciklin menstrual kërkon menjëherë vëmendje mjekësore, raporton shendeti+

Anemia – Kanceri i qafës së mitrës mund të shkaktojë edhe anemi, për shkak të gjakderdhjes së tepërt, e cila është një tjetër shenjë e kancerit. Nëse mënyra e të ngrënit është njësoj, por ndiheni të lodhur vazhdimisht ose rrahjet e zemrës i keni më të shpeshta, ju duhet të ekzaminoheni për anemi dhe kancer të qafës së mitrës.

Probleme me urinimin – Vështirësia në urinim është një tjetër shenjë e kancerit të qafës së mitrës që ndodh si rezultat i ënjtjes së zverkut, duke penguar kështu daljen e urinës. Në këtë rast ju nuk mund ta zbrazni krejtësisht fshikëzën e urinës dhe keni dhimbje gjatë urinimit.

Dhimbje të vazhdueshme në këmbë, ije ose në shpinë – Zverku i ënjtur nuk prek vetëm veshkat dhe fshikëzën e urinës, por edhe organet e brendshme. Ai rrit rrjedhjen e gjakut tek këmbët dhe legeni, duke shkaktuar kështu dhimbje dhe ënjtje në këmbët dhe kyçet.

Rënie në peshë – Shume lloje të kancerit kanë si simptoma mungesën e oreksit dhe rënien nga pesha. Në rastin e kancerit të qafës së mitrës, zverku i ënjtur vë në presion stomakun, duke shkaktuar kështu mungesë oreksi dhe rënie në peshë.

Është e rëndësishme të dini se këto simptoma mund të shkaktohen edhe në raste të tjera që nuk kanë lidhje me kancerin. Gjithsesi, duhet të konsultoheni me një mjek që të zbuloni se çfarë sëmundje mund të keni.

Burimi: Healthyfo

10 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: epavarura.com/njihuni-me-simptomat-e-kancerit-ne-qafen-e-mitres/ […]

Comments are closed.