Ayam Cemani janë pulat më të shtrenjta në botë. Ato arrijnë një çmim deri në 2 500 dollarë.

Veçantia e ketyre pulave qëndron tek fakti që ato janë të zeza si në pjesën e jashtme ashtu edhe në atë të brendshme.

Puplat e tyre janë të zeza, sqepat, kthetrat, madje edhe mishi, eshtrat dhe të gjitha organet e brendshme janë të tilla.

I vetmi element jo i zi i këtyre shpendëve është gjaku, i cili ka ngjyrë të kuqe, siç është tek të gjithë kafshët, shpendët dhe njerëzit.

Këto pula janë të zeza për shkak të karakteristikës gjenetike të njohur si “fibromelanosis”, e cila ndihmon në përshpejtimin e krijimit të qelizave të zeza të pigmenteve.

Mishin e kesaj pule e vleresojnë shumë

Image result for Ayam CemaniImage result for Ayam CemaniImage result for Ayam CemaniImage result for Ayam CemaniImage result for Ayam Cemani

4 COMMENTS

Comments are closed.