Velo partizani është një ndër personazhet më të dashur dhe më dramatik të filmave shqiptar. Djaloshi nga Vlora rrëmbeu zemrat e brezave me rradhë, kur dëshpërimisht dhe ngultazi kërkonte të kontribuonte në çlirimin e vendit. Më pas rrënqethi në skenën kulmore të filmit, në të cilën qan komandantin e rënë në luftë.
“Sa të çliroj Shqipërinë dhe erdha…”, është shprehja që nuk e ka harruar askush, ende sot. Velo është luajtur nga shkrimtari i mirënjohur Petro Papakosta, i cili edhe pse vitet kanë kaluar, ka ruajtur simpatinë e asaj kohe. Ai vazhdon të merret me art, duke shkruar e pikturuar, e nëse do të kishte vazhduar me aktrim do të kishte qënë një pasuri e çmuar!

 

Kështu duket i rritur Velo partizani:

 

lule velo i rritur

6 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you will find 61423 additional Info to that Topic: epavarura.com/partizani-vogel-velo-qe-clironte-shqiperine-ja-si-duket-rritur/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: epavarura.com/partizani-vogel-velo-qe-clironte-shqiperine-ja-si-duket-rritur/ […]

Comments are closed.