Natyra është e shumëllojshme dhe na befason shpesh me larmishmërinë e saj.

Një pemë në kontinentin e Afrikës, që quhet “Kiaat”, në pamje të parë duket normale por nëse pritet kullon “gjak”.

Emri “Kiaat” është sinonim i emrit “druri i gjakut”.

Në të vërtetë “gjaku” i kësaj peme nuk është “gjak” i zakonshëm, por është një lloj lëngu i cili shfaqet çdo herë që pema dëmtohet dhe që kullon për ta shëruar atë.

Këtë lloj lëngu, vendasit ae përdorin atë për të lehtësuar problemet e stomakut, dhimbjet e kokës, të veshit dhe madje urinën në gjak.

Për shkak të prerjes pa kriter ky lloj druri është në zhdukje e sipër e ndërsa edhe për tu rritur merr shumë kohë.

5 COMMENTS

Comments are closed.