Ata nuk lodhen nëse ju jeni sunnitë apo shiitë, dëgjo, Zonjë, Madam, në Parlament, në të cilën unë jam ulur, ka 650 anëtarë, në qoftë se unë i pyes ata një nga një për të përcaktuar dallimin në mes sunitëve dhe shiitëve, asnjë prej tyre mund ta bëjë këtë , asnjë prej tyre, ata nuk lodhën nëse ju jeni sunitë apo shiitë, ata nuk lodhen nëse ju luteni ngadal apo shpejtë, ose a keni qenë në haxh, ata nuk lodhen për Islamin, ata nuk lodhen për fenë, ata kujdesen vetëm për për t’iu përqarë, ata kujdesen vetëm që ju të bëni luftë kundër njëri-tjetrit.

Politikani, shkrimtari, George Galloway ka në shënjestër pikën kryesore të politikës së Shteteve të Bashkuara e cila është është përçaj e sundo. Ndërsa iu përgjigj një zonje e cila bëri pyetje se a janë të barabartë Arabisë Saudite, Irani me Shtetet e Bashkuara.

George Galloway tha se “Sinqerisht zonjë, unë nuk e di se si ju mund të vëni shenjën e barazimit mes Iranin me Shtetet e Bashkuara apo Iranit me Arabinë Saudite. Në çfarë mënyre Irani është duke i ndaluar arabët nga bashkimi. Arabët mund të bashkohen në çdo kohë që dëshirojnë, por ata nuk dëshirojnë, ky është problemi.

Nëse unë kam një mesazh për të dërguar, për të cilin unë jam përpjekur për të ofruar për dyzet vjet, për audiencën arabe, është kjo, e vetmja gjë që ju ndalon të bashkohen jeni ju.

Shtetet e Bashkuara nuk mund të kontrollojë rrugët e Brooklyn-it, Shtetet e Bashkuara nuk mund të paguajë faturat e saj të energjisë elektrike, Shtetet e Bashkuara nuk mund të ndalojnë popullin libanez për t’u bashkuar, libanezët dhe Siria për të qenë së bashku, që libanezët, sirianët të bashkohen me irakianët.

Ata nuk mund t’i ndalojë arabët për t’u bashkuar me arabët, vetëm arabët po i ndalojnë arabët që të bashkohen arabët. Për sa kohë që njerëzit rrinë ulur në kafene, duke argumentuar, duke fajësuar Turqinë, duke fajësuar Anglinë, duke fajësuar Izraelin, duke fajësuar Arabinë Saudite, duke fajësuar Iranin, ju gjithmonë do të përçaheni, dhe për sa kohë ju do të përçaheni, ju do të jeni të dobët, dhe për aq kohë sa ju jeni të dobët ata do të vjedhin pasurinë tuaj.

Bashkimi është fuqi, në qoftë se ju vetëm mendoni si sunitët dhe shiitët, si libanezët dhe sirianët, si majtas dhe djathtas, si Magribi ose Levanti, në qoftë se ju mendoni kështu, ju nuk mund të bashkoheni kështu.

Ju jeni 350million njerëz, të cilët flasin të njëjtën gjuhë, ju e dini se në Europë, ne flasim 150 gjuhë, ju flisni një gjuhë, keni një Zot. Imagjinoni fuqinë që ju mund të keni, nëse ju bashkoheni, por për aq kohë sa ju jeni gati për t’u ulur dhe për të fajësuar njerëzit e tjerë ju kurrë nuk do të jeni të bashkuar, dhe për aq kohë sa ju nuk jeni të bashkuar ju do të ndaheni, pëçaheni, dhe për aq kohë sa ju janë të ndarë, ata do të vjedhin gjërat tuaja.

Kjo është arsyeja pse ata janë duke bërë këtë. Ata nuk lodhen nëse ju jeni sunnitë apo shiitë, dëgjo zonjë, madam, në Parlament, në të cilën unë jam ulur, ka 650 anëtarë, në qoftë se unë i pyes ata një nga një për të përcaktuar dallimin në mes sunitëve dhe shiitëve, asnjë prej tyre mund ta bëjë këtë , asnjë prej tyre, ata nuk lodhën nëse ju jeni sunitë apo shiitë, ata nuk lodhen nëse ju luteni ngadal apo të shpejtë, ose a keni qenë në haxh, ata nuk lodhen për Islamin, ata nuk lodhen për fenë, ata kujdesen vetëm për t’iu përqarë, ata kujdesen vetëm që ju të bëni luftë kundër njëri-tjetrit.

Ata nuk lodhen nëse ju jeni sunnitë apo shiitë, dëgjo zonjë, madam, në Parlament, në të cilën unë jam ulur, ka 650 anëtarë, në qoftë se unë i pyes ata një nga një për të përcaktuar dallimin në mes sunitëve dhe shiitëve, asnjë prej tyre mund ta bëjë këtë , asnjë prej tyre, ata nuk lodhën nëse ju jeni sunnitë apo shiitë, ata nuk lodhen nëse ju luteni ngadal apo shpejtë, ose a keni qenë në haxh, ata nuk lodhen për Islamin, ata lodhen për fenë, ata kujdesen vetëm për për t’iu përqarë, ata kujdesen vetëm që ju të bëni luftë kundër njëri-tjetrit.

Për aq kohë sa ju jeni duke luftuar njëri-tjetrin, ju nuk jeni duke i luftuar ata, ju nuk jeni duke luftuar Izraelin, ju jeni duke i lejuar ata të vjedhin naftë tuaj, gazin tuaj, ujin tuaj, ju jeni duke i lejuar ata që të vjedhin ty nga ato bekime që Zoti ju ka dhuruar.

Burimi : ABNA24

9 COMMENTS

 1. … [Trackback]

  […] Read More here to that Topic: epavarura.com/politikani-anglez-george-galloway-armiqte-nuk-lodhen-nese-ju-jeni-sunite-apo-shiite-ata-vetem-kujdesen-qe-ju-te-percaheni/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: epavarura.com/politikani-anglez-george-galloway-armiqte-nuk-lodhen-nese-ju-jeni-sunite-apo-shiite-ata-vetem-kujdesen-qe-ju-te-percaheni/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Here you will find 43784 more Information on that Topic: epavarura.com/politikani-anglez-george-galloway-armiqte-nuk-lodhen-nese-ju-jeni-sunite-apo-shiite-ata-vetem-kujdesen-qe-ju-te-percaheni/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: epavarura.com/politikani-anglez-george-galloway-armiqte-nuk-lodhen-nese-ju-jeni-sunite-apo-shiite-ata-vetem-kujdesen-qe-ju-te-percaheni/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Read More Info here to that Topic: epavarura.com/politikani-anglez-george-galloway-armiqte-nuk-lodhen-nese-ju-jeni-sunite-apo-shiite-ata-vetem-kujdesen-qe-ju-te-percaheni/ […]

Comments are closed.