Presheve, 15 gusht -Lind foshja e pare pas puçi në Turqi. Sipas mjekeve te njerit nga spitalet private ne Kosove foshnja peshon 7.8 kg. Beba eshte shendosh e mire, sikur edhe e ema e tij. Ate e pagezojne me emrin Erdogan, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jone’

Ne Kosove dhe Luginen e Presheves aktulisht jane mbi 700 shqiptare qe bartin emrin e Erdoganit

Priderit e Erdoganit N.L dhe I.L thone se jane me dy gezime, nje pse kane djal dhe dy pse emrin e nga sot e bart Edogan

Në repartin e maternitetit në Preshevë, të hapur një vit më parë duket sae po shifen “frytet”, cka deri tani Presheva eshte shtuar edhe per 80 banore, foshnje keto me nënat e tyre kryesisht nga Presheva.

Por sipas burimeve te agjencise së lajmeve “Presheva jonë” per cdo vit ne Luginen e Preshevës lindin rreth 2000 foshnje shqiptare ne Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë dhe qytetet jera ne Serbi ku jetojne shqiptare.Do theksuarse ne vitin e kaluar, në Kosovë lindën 890 foshnje serbe, në Luginën e Preshevës 2200 foshnje shqiptare.

Themi keshtu sepse sivjet kane lindur 1850 foshnje shqiptare ne Serbi, ku vetem në Beograd pa llogaritur Nishin apo Novi Sadin, kane lindur 380 bebe shiptare. Do shtuar se perkunder hapes së materniterit ne Preshevë te dhenat tona flasin se pjesa dermuese e ketyre foshnjeve shqiptare kane lindur ne spitale perreth jo vetem ne Vranje, Nish apo Beograd, por edhe ne Gjilan, Prishtine, Kumanove, Shkup apo Tiranë. Dhe njera nga keto foshja eshte edhe ajo nga Kosova e prinderve ngas Presheva te cilet pagezuan me emrin Erdogan. Do shtuar se sot emratefemije shqiptare i pagezojne me emra shqip, por nje numer i madh edhe me emra te cmueshem, me vlera nga Kurani, sikur foshjet me prider katolik me dmth-je krishtere. Ne Kosove dhe Luginen e Presheves aktulishtjane mbi 700 shiptare me qebartin emrin e Erdoganit

Do perkujtuar se jo vetem turqit, por edhe nder shiptaret ne Kosove e Presheve jujane gezuar dështimit te puçit në Turqi. Per kete deshtim patitubimepro Erdoganit si ne Kosove ashtu edhe ne Presheve jo veteps pse ai eshte musliman, por edhe per faktis se Turqqi dhe Erdogan njihet si aleat dhe mik i Amerikes dhe Kosoves.

2 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Here you will find 99278 additional Information on that Topic: epavarura.com/presheve-lind-foshnja-7-8-kg-e-pagezojne-emrin-erdogan/ […]

Comments are closed.