Në Lamia të Greqisë, banorët janë përballur me pamje të rënda, kur kanë parë priftërnjtë që shëtisnin një të vdekur në fron. PamjeT makabre kanë të bëjnë me një traditë të vjetër fetare. I vdekuri ishte peshkopi i krahinave Ftiotidios Thomaku, Kalinikos.

Ky klerik i lartë i përket një sekti të Kishës Ortodokse Greke që zbaton kalendarin e vjetër. Kalinikos ishte peshkop i Kishës së Vërtetë Ortodokse të Krishterë dhe sipas zakonit të kësaj kishe kleriku i lartë nuk duhet të varroset në arkivol, por në fronin e tij.

3 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Info to that Topic: epavarura.com/prifterinjte-greke-shetisin-te-vdekurin-rrugeve-te-qytetit-ulur-ne-fron/ […]

Comments are closed.