Paramanat janë kthyer sërish në një simbol solidariteti për viktimat e abuzimit racist, fetar apo homofobik, pas sulmeve në SHBA me zgjimin e fitores së Donald Trump në zgjedhjet presidenciale.

Idea e vendosjes së paramanës si një mesazh politik është përdorur në Britaninë e Madhe pas votimit për të lënë Bashkimin Europian, duke ndjekur një rritje të rasteve të krimeve raciste apo të urrejtjes.

Republikanët thanë gjatë fjalmit të tij të fitores se ai do të ishte “President për të gjithë amerikanët”.

Por miliarderi ofendoi myslimanët, latinët, gratë dhe njerëzit me aftësi të kufizuara gjatë fushatës së tij.

Në Kaliforni autoritetet po hetojnë një sulm të raportuar të një studenti myslimaneje me xhihab, e gjithashtu ka patur raste dhune ndaj votuesve të Trump.

Policia po heton një incident në Chicago ku një burrë u rrah në trafik teksa kalimtarët brohorisnin “Mos voto për Trump”.Video e saj është bërë virale.

_92402551_59fdeb1a-6e23-4d2c-9f98-874d34f7889e _92400297_safety4 _92400289_safety1 _92403476_snixop _92400293_safety3

12 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you can find 77252 additional Info on that Topic: epavarura.com/pse-po-vendosin-njerezit-paramanda-pas-fitores-se-trump/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Here you will find 28438 additional Information to that Topic: epavarura.com/pse-po-vendosin-njerezit-paramanda-pas-fitores-se-trump/ […]

Comments are closed.