Shprehja ‘ai ka brirë’ ose thjesht ‘brinar’, e shoqëruar nga gjesti klasik i brirëve, përveçse është një nga fyerjet më të zakonshme, e përdorur shpesh për t’iu referuar dikujt që është tradhtuar nga bashkëshortja. Origjina e kësaj shprehje është e rrënjosur në mitologji. Thuhet se në ishullin e Kretës, mbretëresha Pasifae, gruaja e Mbretit Minos ishte shumë i gatshme për të bërë seks.

Prandaj ajo u dënua nga Afërdita, Perëndesha e Dashurisë, që e bëri krejtësisht të ndërvarur nga seksi, praktikisht një ninfomane.

Pasi u largua nga burri i saj Minos, i shqetësuar për humbjen e kurorës, në një zonë të largët dhe të shkretë të Kretës, vetëm për të përmbushur nevoja e tij ra në dashuri me një dem, dhe madje edhe për të konsumuar aktin, i kërkoi Dedalit t’i ndërtojë një strukturë në formën e një demi. Nga bashkimi i tyre lindi Minotauri i famshëm, dhe banorët e ishullit e bënë zakon të përshëndesnin Minosin me gjestin e brirëve, për t’i kujtuar atij se ishte tradhëtuar nga gruaja edhe me një dem.

1 COMMENT

  1. … [Trackback]

    […] There you can find 63952 more Info to that Topic: epavarura.com/pse-thuhet-ai-ka-brire/ […]

Comments are closed.