Rezultati i një raporti të ri tregon se disa qytetarë afganë pa asnjë faj janë mbajtur tetë vite të burgosur në Guantanamo.

Sipas agjencisë së lajmeve Reuters, një grup i pavarur hetuesish, kanë konstatuar se dhjetëra afganë janë mbajtur në burgun e Guantanamos pa asnjë dëshmi për kryerjen e veprave kriminale dhe të cilët kohët e fundit janë transferuar në EBA. Ky grup thotë se amerikanët kanë dështuar të vërtetojnë akuzat kundër të burgosurve. Në këtë raport thuhet se arrestimet arbitrare dhe mbajtja në paraburgim pa afat, janë dukuri të cilat dëshmojnë për shkeljen e të drejtave të njeriut në Amerikë.

5 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you will find 41000 more Information on that Topic: epavarura.com/publikohen-te-dhena-per-pafajesine-e-te-burgosurve-afgane-ne-guantanamo/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: epavarura.com/publikohen-te-dhena-per-pafajesine-e-te-burgosurve-afgane-ne-guantanamo/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: epavarura.com/publikohen-te-dhena-per-pafajesine-e-te-burgosurve-afgane-ne-guantanamo/ […]

Comments are closed.