Pamje me ushtarë që çnderohen duke u zhveshur në mes të rrugëve, po publikohen në mediat turke dhe më gjerë ato botërore. Në pamjet, shfaqen ushtarë turq, të cilët poshtërohen rrugëve të Ankarasë dhe Stambollit.

Kapen me forcë, hidhen në rrugë, rrihen, zhvishen lakuriq, ringrihen sërish, detyrohen të ecin më këmbë dhe futen në kampe izolimi duke u ngjeshur pas njëri-tjetrit.

Disa ngrenë shqetësimin, vallë, pamje të tilla vënë në pikëpyetje demokracinë e një vendi, apo moralin e një shteti ligjor? Apo keshtu duhet te denohen tradhetaret?

puci ne turqi2A soldier lies dead underneath rubble following the defeat of a military coup by Turkey's army to overthrow President ErdoganClothes and weapons beloging to soldiers involved in the coup attempt that have now surrendered lie on the ground abandoned on Bosphorus BridgeCivilians help police officers to arrest soldiers at Taksim Square in Istanbul after ordinary Turks helped to stop the attempted coup

3 COMMENTS

Comments are closed.