OPINION/ANALIZË Politika

Rëndohet situata, Rama shton seancat e transfuzionit të gjakut në Suedi

Njihet si terapi autoimune dhe realizon pastrimin e gjakut nga efektet toksike te drogave. Një procedurë standarde e ndërrimit të gjakut që kryeministri Rama e kryen fshehurazi në Suedi 

Asgjë nuk po shkon mbarë në këtë mandat të dytë të qeverisë Rama. Sikur të mos mjaftonin dështimet e njëpasnjëshme, korrupsioni në nivelet më të larta të para ndonjeherë, oligarkët që po i zënë frymën, opozita që mbush rrugët dhe kërcënon me luftë dhe rreziku i  SPAK-ut, tani i bën bllok zyrtarisht edhe Presidenti i Republikës, duke vënë në pikëpyetje jo vetëm zgjedhjet, por edhe ekzistencën e vetë qeverisë Rama. Punët  janë ngatërruar kaq shumë sa askush nuk po punon më në selinë e qeverisë. Normaliteti është paralizuar dhe dy njerëzit besnikë të Ramës, Vali Bizhga dhe Engjëll Agaçi nuk po ia dalin dot të administrojnë pasojat që shkaktojnë çrrregullimet e nr. 1 të Qeverisë. Rama është obsesionuar pas problemeve qe ka shkaktuar opozita, rrezikut të rrëzimit nga pushteti e burgut, dhe nuk pranon të bëjë apo të merret me asgjë tjetër. Ai është mbyllur në zyrë, ka vegime aluçinante dhe flet përçart.

Përdorimi më shume se zakonisht i narkotikëve duket se po rrezikon seriozisht shëndetin e Kryeministrit, çka i ka dhënë dorën e fundit konfuzionit të bashkëpunëtorëve te ngushtë të Ramës, të cilët janë dorëzuar tashmë dhe sytë i kanë kthyer nga perëndia. Kaq keq është situata shëndetësore e Kryeministrit shqiptar, sa vetëm për një periudhë prej 2 muajsh ai është paraqitur plot tre here në klinikën speciale në Suedi, ku prej vitesh kryen një herë në 3 muaj (zakonisht, por ka edhe përjashtime), procedurën, që në gjuhë të thjeshtë quhet, ndërrim i gjakut të trupit.

Ky është një trajtim autoimunitar i parashikuar në protokolle sëmundjesh të veçanta, jashtëzakonisht shumë i kushtueshëm, i rekomanduar edhe për trajtimin e problemeve të tjera kimike të gjakut, si në rastet e efekteve toksike të përdorimit të drogës. Natyrisht kryeministri shqiptar është pacient i kësaj kategorisë se fundit dhe është e zakonshme tashmë kryerja e këtij trajtimi me një protokoll standart, çdo tre muaj. Procedura zgjat disa orë, gjaku i trupit të njeriut nxirret, pastrohet, pasurohet me elementë kimikë të shëndetshëm dhe riqarkullon i pastër në trup. Çmimet e një trajtimi të tillë, si fjala e fundit e arritjeve mjekësore, shkon deri në 1 milionë euro për tranfuzion.

Por siç dihet, për zengjinët e rinj shqiptarë, paratë nuk janë problem dhe në këtë rast çmimi nuk diskutohet. Ajo që është kthyer vërtet ne një problem serioz, është abuzimi i Ramës dhe lindja e nevojës emergjente për të shpeshtuar seancat e transfuzionit. Lajmi që qarkullon në zyrat e kryeministrisë është se vetëm për këtë periudhë të shkurtër por plot shqetësime, Rama ka kryer 3 trajtime, që e tejkalojnë masën apo procedurën standarde. Bashkëpunëtorët e afërt të tij, njerëzit besnikë, janë në konfuzion prej asaj që po ndodh, ndërsa të tjerët, ata me larg qendrës, kuriozë por edhe të shqetësuar për fatin e tyre.

I vetmi qe e sheh më lehtshëm situatën është vetë Rama. Që kur e sheh veten ngushtë i hipën avionit, pastrohet dhe kthehet për t’iu rifutur luftës në llogoren qe ai beson se do ta mbajë përjetësisht në pushtet./Pamfleti

Pikëpamjet dhe opinionet e shprehura në këtë material janë tërësisht të autorit/
autorëve dhe jo domosdoshmërisht reflektojnë politikat e epavarura.com