Versioni i parë i android ishte krijuar më 2005 dhe ka përparuar prej atëherë.

Më 2011, krijuesit e android u paraqitën në emisionin Nova të PBS, ku intervistuan robotin dhe e pyetën atë me disa pyetje.

Disa prej përgjigjeve të tij ishin mbresëlënëse. Të tjerat ishin përgjigje që as krijuesit e tij nuk do t’i pritnin nga një robot.

Megjithatë, një përgjigje në veçanti është padyshim gjëja më e çuditshme e thënë nga një inteligjencë artificiale.

Muajin e kaluar, 1,000 shkencëtarë dhe ekspertë – duke përfshirë Stephen Hawking dhe Elon Musk – nënshkruan një letër paralajmëruese për rreziqet e inteligjencës artificiale.