Gatime LIFESTYLE Shëndeti

Rreziku nga pirja e duhanit edhe 25 vite pasi ta keni lënë atë

Një studim tregon se rreziku nga pirja e duhanit ekziston edhe 25 vite pasi ta keni lënë.
Deri më tani është besuar gjerësisht se lënia e duhanit zvogëlon rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare, sulmit në zemër dhe shumë formave të kancerit.
Sidoqoftë, studimi i ri argumenton se rreziku i sëmundjeve kardiovaskulare mund të mbahet edhe 25 vjet pas cigares së fundit.
Mjekët besojnë se nga vitet e para të ndërprerjes së duhanit jetëgjatësia rritet ndjeshëm.
Shperndaje lajmin Rreziku nga pirja e duhanit edhe 25 vite pasi ta keni lënë atë appeared first on Kosova Post.