Serbia planifikon të organizojë dy ushtrime të përbashkëta ushtarake me forcat ruse duke filluar muajin e ardhshëm dhe do të vazhdojnë deri në tetor, deklaroi Ministria serbe e Mbrojtjes.

“Ushtrimet mund të përkojnë me një vizitë të kryeministrit rus, Dmitry Medvedev në Serbi, dhe të rikonfirmojnë lidhjet e forta mes Beogradit dhe Moskës”, ndërkohë që Serbia ndjek anëtarësimin në BE.

Ushtrimet ushtarake, Slavic Brotherhood 2016 do të fillojë muajin e ardhshëm në qytetin e Nikinci, 30 kilometra nga kufiri i anëtarit të NATO-s, Kroacisë.

Këto ushtrimi bëhen çdo vit dhe vitin e kaluar u mbajt në Rusi, ndërsa në vitin 2014 u mbajt në Serbi.

6 COMMENTS

Comments are closed.