Ministria e Jashtme e Rusisë deklaroi se Moska është e shqetësuar nga vendimi i Izraelit për zgjerimin e kolonive hebreje në territoret palestineze.

Kjo ministri me anë të një komunikate theksoi se vendimi i Izraelit për zgjerimin e kolonive hebreje në bregun Perëndimor përbën kërcënim ndaj stabilitetit të këtij rajoni dhe do të çojë në trazira të reja mes palestinezëve dhe izraelitëve. Të mërkurën, regjimi i Tel Avivit vendosi të ndërtojë 285 njësi të reja banimi për kolonët hebre si dhe të legalizojë 179 njësi banimi të hebrenjve të ndërtuara në vitet 1980. Sipas Moskës, ndërtimi i këtyre kolonive është një veprim i paligjshëm që do të ketë pasoja tepër negative për procesin e paqes në LM.

11 COMMENTS

 1. … [Trackback]

  […] There you can find 23578 more Information on that Topic: epavarura.com/rusia-e-shqetesuar-nga-zgjerimi-kolonive-hebreje-ne-palestine/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Information on that Topic: epavarura.com/rusia-e-shqetesuar-nga-zgjerimi-kolonive-hebreje-ne-palestine/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: epavarura.com/rusia-e-shqetesuar-nga-zgjerimi-kolonive-hebreje-ne-palestine/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Here you can find 18714 more Information to that Topic: epavarura.com/rusia-e-shqetesuar-nga-zgjerimi-kolonive-hebreje-ne-palestine/ […]

Comments are closed.