Një investim i fundit nga “Euobserver” , zbulon se shqiptarët, janë komuniteti i tretë më i madh i huaj në burgjet e vendeve të Bashkimit Europian.

Më tej, raporti thekson se Rumania është vendi europian me numrin më të lartë të të burgosurve në burgjet e BE-së.

Një ekip ndërkombëtar i gazetarëve ka mbledhur të dhëna nga 25 vende për të zbuluar këto statistika për çdo vend të BE-së me përjashtim të Kroacisë, Maltës dhe Qipros.

Në shumicën e rasteve rumunët janë të dënuar për krime të vogla, të tilla si vjedhje dyqani.

“Në Gjermani, pothuajse 60 për qind e rumunëve janë në burg për shkak të vjedhjes dhe kjo është shumë e pazakontë. Shumica e njerëzve janë në burg për shkak të veprave të dhunshme dhe grabitjeve”, thotë Christian Walburg, doktor në Shkencat Penale në Universitetin Westphalian Wilhelm, Munster.

10 COMMENTS

 1. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: epavarura.com/sa-shqiptare-enden-ne-burgjet-e-europes-te-burgosur-sipas-tabeles-foto/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Find More on on that Topic: epavarura.com/sa-shqiptare-enden-ne-burgjet-e-europes-te-burgosur-sipas-tabeles-foto/ […]

 3. … [Trackback]

  […] There you can find 91801 additional Information to that Topic: epavarura.com/sa-shqiptare-enden-ne-burgjet-e-europes-te-burgosur-sipas-tabeles-foto/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Here you can find 49101 additional Info to that Topic: epavarura.com/sa-shqiptare-enden-ne-burgjet-e-europes-te-burgosur-sipas-tabeles-foto/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: epavarura.com/sa-shqiptare-enden-ne-burgjet-e-europes-te-burgosur-sipas-tabeles-foto/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Read More on to that Topic: epavarura.com/sa-shqiptare-enden-ne-burgjet-e-europes-te-burgosur-sipas-tabeles-foto/ […]

Comments are closed.