Mbreti saudit Salman bin Abdelaziz tërhoqi vëmendjen me një deklaratë gjatë një fjalimi në hapjen e samitit të liderëve të Bashkimit Evropian dhe të Ligës Arabe, i cili po zhvillohet në Sharm el-Sheikh të Egjiptit.

Mbreti Salman befasoi të gjithë, pasi kufijtë palestinezë para pushtimit izraelit “i vendosi” në vitin 1937 e jo në 1967-ën.

“Ne përsërisim qëndrimin e pandryshuar në domosdoshmërinë e restaurimit të të drejtabe legjitime të popullit palestinez, duke përfshirë krijimin e një shteti palestinez brenda kufijve të vitit 1937 dhe me Jerusalemin Lindor si kryeqytetin e saj”, tha Mbreti Salman.

Fjalimi i Mbretit Salman ishte i gatshëm, kështu që surpriza e ngatërrimit të viteve bëhet dhe më e madhe.

Deri tani, Arabia Saudite dhe Izraeli nuk e kanë komentuar atë që mund të konsiderohet si “gabim” i Mbretit.

Nga ana tjetër, samiti i liderëve të BE-së dhe Ligës Arabe është e karakterizuar nga një pjesëmarrje shumë të ulët të liderëve të vendeve të botës arabe.

Pikëpamjet dhe opinionet e shprehura në këtë material janë tërësisht të autorit/
autorëve dhe jo domosdoshmërisht reflektojnë politikat e epavarura.com

5 COMMENTS

 1. … [Trackback]

  […] Here you will find 7529 additional Info to that Topic: epavarura.com/samiti-ne-sharm-el-sheikh-habit-mbreti-saudit-i-vendos-kufijte-e-palestines-ne-vitin-1937/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Read More Information here to that Topic: epavarura.com/samiti-ne-sharm-el-sheikh-habit-mbreti-saudit-i-vendos-kufijte-e-palestines-ne-vitin-1937/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Here you can find 50856 more Info on that Topic: epavarura.com/samiti-ne-sharm-el-sheikh-habit-mbreti-saudit-i-vendos-kufijte-e-palestines-ne-vitin-1937/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: epavarura.com/samiti-ne-sharm-el-sheikh-habit-mbreti-saudit-i-vendos-kufijte-e-palestines-ne-vitin-1937/ […]

Comments are closed.