Zyrtarë të regjimit sionist kanë zbuluar se Antonio Gutieres, ish kryeministër i Portugalisë i cili sapo është zgjedhur nga KS i OKB në postin e sekretarit të përgjithshëm të OKB në vend të Ban Ki-moon, është mik i ngushtë i këtij regjimi.

Sipas Agjencisë së lajmeve ISNA, anëtarët e KS kanë zgjedhur Antonio Gutieres sekretar të përgjithshëm të OKB, i cili do ta zëvendësojë z. Ban Ki-moon. Një numër i zyrtarëve të regjimit sionist në disa intervista të tyre mediatike kanë bërë të ditur se Gutieres është mik i afërt i ish presidentit të regjimit sionist Shimon Peres dhe i Ehud Barak, ish kryeministër i këtij regjimi, i cili në vitin 1993 në cilësinë e sekretarit të përgjithshëm të partisë socialiste të Portugalisë kishte zhvilluar një vizitë në territoret e pushtuara palestineze. Ai në atë kohë kishte raporte të afërta me Shimon Peres dhe Ehud Barak. Barak më 20 shtator të këtij viti ishte takuar me Gutieres në Nju Jork. Ehud Barak në një intervistë kishte thënë se Gutieres më parë kishte ndihmuar shumë regjimin sionist në BE dhe në Unionin botëror të socialistëve.

4 COMMENTS

Comments are closed.