Ndërsa ka marrë pjesë në një orë gjeografie me fëmijë të vegjël, Presidenti i Rusisë Vladimir Putin është ngritur dhe ka pyetur nxënësin 9-vjeçar se ku shtrihej Rusia.

Ky i fundit është shprehur se Rusia shtrihet te gryka e Beringut. Por kjo përgjigje nuk i ka pëlqyer aspak Putinit dhe e ka korrigjuar fëmijën duke thënë se Rusia shtrihet kudo ku ka rusë.

Pra Rusia nuk është vetëm gjeografikisht ajo që quhet shtet rus, por kudo ku ka popullatë ruse, duke nënkuptuar edhe aneksimin e Krimesë nga ana e Klemlinit në vitin 2014. Por pas kësaj deklarate Putini duke qeshur ka thënë se po bënte shaka.

5 COMMENTS

Comments are closed.