SHBA/ Kolegji Zgjedhor: Zgjedhësit e hidhur “do të bllokojnë Donald Trump per t’u bërë President i ardhshëm”

12
78

Zgjedhësit demokratik të hidhur janë të vendosur të minojnë sistemin e votimit amerikan në një përpjekje të minutës së fundit për të bllokuar Donald Trump për t’u bërë presidenti i ardhshem amerikan, sipas raporteve.

Presidenti i zgjedhur ka nevojë për të siguruar votën e Kolegjit Zgjedhor para se të marrë zyrtarisht Zyrën Ovale, dhe ndërsa 538 zgjedhësit e Kolegjit Zgjedhor janë menduar për të votuar për fituesin e shteteve të tyre të votave popullore, ekziston frika se disa mund të votojnë kundër Trump.

Michael Baca, një anëtar i Kolegjit Zgjedhor nga Kolorado, pranoi hapur duke u përpjekur për të bindur zgjedhësit të tjera për të bllokuar Trump.

Ai tha: “Unë jam një ish-Marins i SHBA dhe vlerat thelbësore janë nderi, guximi, angazhimi unë nuk besoj se Donald Trump i ka keto…”

Michael Baca, një demokrat i regjistruar, është duke marrë parasysh mbështetjen e Mitt Romney apo John Kasich pasi kjo kjo do të sjellë më shumë mbështetje nga votuesit e tjerë.

Kolegji Zgjedhor pritet të takohet më 19 dhjetor të votojnë dhe në qoftë se disa zgjedhësit të njohura si do ‘të pabesë’ , votojnë kundër vullnetit të popullit , atëherë ajo mund të ndikojë seriozisht që Trump të bëhet lider i ri i SHBA-së.

Kolegji është i përbërë nga anëtarët e partisë të zgjedhur nga njerëzit lokal për t’i përfaqësuar ata në Kongres, dhe kane te drejte vote, pasi elektorati ka votuar për të përcaktuar se kush bëhet president, për shkak të një hallkë e dobët në Kushtetutën e SHBA.

Trump nuk kanevoje shumë për t’u shqetësuar në lidhje me kete sepse – ai ka nevojë për vetem 270 vota te Kolegjit Zgjedhor për të siguruar presidencën dhe duket shumë e pamundur që 37 zgjedhësit republikanë do të bindet për të ndryshuar votën e tyre.

Votat pa besim janë shumë të rralla – hera e fundit që ndodhi ishte në vitin 2004 kur një votues anonim Minnesota vendosi të mos votojnë për demokrati John Kerry

Pas Hillary Clinton u mund në garën presidenciale, një peticion i themeluar I ka kërkuar votën Kolegjit Zgjedhor për Klinton .

Peticioni ka fituar më shumë se tre milion nënshkrime dhe pas trazirave dhe protesta në qytete në të gjithë vendin, disa nga zgjedhësit mund të jenë ende të bindur për të votuar kundër vullnetit të popullit.

Marre nga Daily Express News /Pershtati :Marjana Doda

Google search engine

12 COMMENTS

 1. … [Trackback]

  […] Here you will find 83327 additional Info to that Topic: epavarura.com/shba-kolegji-zgjedhor-zgjedhesit-e-hidhur-te-bllokojne-donald-trump-per-tu-bere-president-ardhshem/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: epavarura.com/shba-kolegji-zgjedhor-zgjedhesit-e-hidhur-te-bllokojne-donald-trump-per-tu-bere-president-ardhshem/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: epavarura.com/shba-kolegji-zgjedhor-zgjedhesit-e-hidhur-te-bllokojne-donald-trump-per-tu-bere-president-ardhshem/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Here you can find 20320 more Information to that Topic: epavarura.com/shba-kolegji-zgjedhor-zgjedhesit-e-hidhur-te-bllokojne-donald-trump-per-tu-bere-president-ardhshem/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: epavarura.com/shba-kolegji-zgjedhor-zgjedhesit-e-hidhur-te-bllokojne-donald-trump-per-tu-bere-president-ardhshem/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Find More Info here on that Topic: epavarura.com/shba-kolegji-zgjedhor-zgjedhesit-e-hidhur-te-bllokojne-donald-trump-per-tu-bere-president-ardhshem/ […]

 7. … [Trackback]

  […] There you can find 27977 more Info to that Topic: epavarura.com/shba-kolegji-zgjedhor-zgjedhesit-e-hidhur-te-bllokojne-donald-trump-per-tu-bere-president-ardhshem/ […]

Comments are closed.