Dhjetëra policë të armatosur në shtetin amerikan të Dakotas kanë arrestuar pothuajse 120 protestues amerikane dhe aktivistë mjedisore gjatë një konfrontimi të tensionuar.

Ata ishin në mesin e disa qindra njerëzve që kishin zënë një tokë private ku po diskutohet të behët një tubacioni të ri nafte, shkruan BBC.

Policia qëlloi disa herë në mënyrë jo vdekjeprurëse dhe përdori spërkatje me lëndë të djegshme dhe shkopinj gome për të shpërndarë protestuesit.

Anëtarët e fisit Sioux thonë se tubacioni në Dakota do të shkatërrojë burimet e shenjta të ujit e tokës dhe të keqe.

Shoqëria civile amerikane ka reaguar menjëherë duke e akuzuar policinë për brutalitet.

10 COMMENTS

Comments are closed.