Somalia, e përfshirë nga lufta civile dhe anarkia, po përballet me krizën e tretë të urisë në 25 vjet.

Në vitin 2011, uria ka shkaktuar vdekjen e 260,000 njerëzve.

“Ka shanse për të shmangur më të keqën… por, na duhet mbështetje masive e komunitetit ndërkombëtar për të shmangur përsëritjen e ngjarjeve tragjike të vitit 2011”, tha Guterres, i cili qëndroi në kryeqytetin Mogadishu.

5 COMMENTS