Gjatë konferencën Shkencore të Toksikologjisë, shefi i këtij shërbimi në QSUT Zihni Sulaj i bën thirrje politikës, të mos lejojë asnjë legalizim të hashashit.

“Në emër të shoqatës së Toksikologëve i bëjmë thirrje politikës që të mos lejojë në asnjë formë legalizimi të hashashit. Nuk ka asnjë studim që tregon benefitet e përdorimit të kanabisit mjekësor. Qeveritë dhe OKB kanë dështuar për të ndaluar përdorimin dhe tregtimin e kanabisit përmes masave represive.

Sipas tij për përdoruesit e hashashit në Shqipëri politika duhet të ulë dënimin dhe të shtojë fondet për edukimin dhe trajtimin mjekësor të përdoruesve.

“Efektet negative të hashashit në shëndetin e popullatës janë shumë të madha. Çdo ditë në urgjencën e QSUT -së paraqiten me dhjetëra të rinj në situatë paniku çrregullime të forta të memories, emocionale, të irrituar dhe të dhunshëm”, tha ai.

3 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Info to that Topic: epavarura.com/shefi-toksikologjise-mos-legalizoni-kanabisin-cdo-dite-ne-qsut-vijne-dhjetera-te-rinj/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: epavarura.com/shefi-toksikologjise-mos-legalizoni-kanabisin-cdo-dite-ne-qsut-vijne-dhjetera-te-rinj/ […]

Comments are closed.