Arkeologët kanë parë fytyrën e një gruaje e cila ka qenë e vdekur për mijëra vjet në rrethana misterioze.

E njohur si ‘Ava’, kjo grua nga Epoka e Bronzit vdiq më shumë se 3,700 vite më parë, por është rikthyer në jetë me një fotografi dy-dimensionale.

Gruaja ishte varrosur në një gropë brenda një shkëmbi të fortë dhe kafka e saj ka një formë jonormale.

Duke përdorur rindërtimin fytyror dhe imazhet rezervë, ekspertët përdorën kafkën e gjetur më 1987 për t’i bashkuar karakteristikat e saj fytyrore dhe lëkurën.

‘Ava’ është pjesë e projektit ‘Achavanich Beaker Burial Project’ të Arkeologëve ‘Maya Hoole’.

11 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: epavarura.com/shkencetaret-rindertojne-fytyren-e-gruas-qe-vdiq-3700-vite-pare/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: epavarura.com/shkencetaret-rindertojne-fytyren-e-gruas-qe-vdiq-3700-vite-pare/ […]

  3. … [Trackback]

    […] There you can find 68525 additional Information to that Topic: epavarura.com/shkencetaret-rindertojne-fytyren-e-gruas-qe-vdiq-3700-vite-pare/ […]

Comments are closed.