Planeti Tokë ka hyrë në një epokë të re të quajtur “Anthropocene” për shkak të shtrirjes së ndikimit të njerëzimit në planet, thuhet sipas një grupi shkencëtarësh.

Një grup ndërkombëtar i ekspertëve, duke e shqyrtuar këtë çështje mes vete, ranë në përfundim se epoka “Anthropocene” është e vërtetë në kuptimin gjeologjik. Temperaturat e larta, nivelet e larta të detit, hiri nga lëndët djegëse, mbeturinat plastike, një rritje dramatike në erozion, përhapja e specieve të kafshëve në mbarë botën dhe grimcat radioaktive që kanë mbetur në botë si pasojë e testeve të bombave, do të kontribuojnë në ndryshimet e përhershme në shkëmbinjtë e Tokës. Njoftimi u bë në Kongresin Ndërkombëtar Gjeologjik në Afrikën e Jugut. Rekomandimi i tyre duhet të miratohet nga Bashkimi Ndërkombëtar i Shkencave Gjeologjike në mënyrë që kjo epokë të shpallet zyrtarisht dhe të hyjë në tekste mësimore. Një deklaratë e lëshuar nga grupi i ekspertëve thotë: “Koncepti Anthropocene është gjeologjikisht i vërtetë”. Ideja është se bota ka hyrë në një epokë të përcaktuar nga njerëzit, e cila ishte sugjeruar për herë të parë në vitin 2000 nga shkencëtarët Paul Crutzen dhe Eugene Stoermer.

12 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you can find 58564 additional Information on that Topic: epavarura.com/shkencetaret-toka-ka-hyre-ne-nje-epoke-te-re/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: epavarura.com/shkencetaret-toka-ka-hyre-ne-nje-epoke-te-re/ […]

Comments are closed.