Deri para pak kohësh mendohej se pas kësaj masakre fshiheshin alienët, të cilët të fshehur nën mjegull arritën të vrasin 12 mijë njerëz.

Por jo e gjithë kjo teori sot bie poshtë, pasi ekspertët kanë zbuluar të vërtetën. Shkencëtarët besojnë se gjatë kësaj periudhe në të gjithë Londrën digjej qymyr për ngrohje, i cili pas djegies lëshonte dyoksid squfuri, i cili pasi u bashkua me mjegullën i kthye në acid sulfurik, dhe kushdo që ra në kontakt me të vdiq.

Megjithatë shkencëtarët ende nuk e kanë qartësuar se si u bë i mundur ky shndërrim, apo se çfarë elementi tjetër kimik arriti të shndërronte dyoksidin e squfurit në acid squfuri.

Let’s block ads! (Why?)

10 COMMENTS