Kanceri në zorrën e trashë është një nga format më të rrezikshme midis meshkujve dhe femrave, por, edhe pse ka shumë ilaçe natyrale që e parandalojnë këtë sëmundje, zyrtarët mjekësorë edhe më tutje konsiderojnë se nuk ka studime të mjaftueshme që mbështetin këto fakte.

Për fat të keq, me shkencë dominon me industrinë farmaceutike dhe se numri më i madh i hulumtimeve financohet prej kompanive farmaceutike dhe se kryesisht bazohen në përfitime materiale, e jo në shëndetin e njerëzve, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Mirëpo, kjo nuk do të thotë se bëhen studime të shkëlqyeshme, të cilat më pas publikohen në revista prestigjioze. Një shembull vjen nga universiteti në Adelaeida, Australi, ku studiuesit kanë zbuluar se acidi laurik (që përbën 50 për qind të vajit të kokosit) me sukses shkatërron 93 për qind të qelizave kancerogjene në zorrë të trashë, pas vetëm 48 orë tretman.

Eksperimentet janë bërë në minjtë laboratorikë, duke treguar efektin e mahnitshëm. Acidi laurik gjendet edhe në qumështin e gjirit të nënës, e paraqet aminoacidin që përkrah sistemin imun dhe ka ndikim kundër mikrobeve. Studimet amerikane kanë treguar se yndyrat në vajin e kokosit mund të përdoren në shërimin dhe parandalimin e diabetit, osteoporozës, sëmundjeve virusale dhe kancerit.

5 COMMENTS

 1. … [Trackback]

  […] Find More on to that Topic: epavarura.com/shokohen-mjeket-ky-ilac-vret-93-per-qind-te-qelizave-te-kancerit-ne-zorre-te-trashe-per-vetem-2-dyte/ […]

 2. … [Trackback]

  […] There you can find 48306 additional Info to that Topic: epavarura.com/shokohen-mjeket-ky-ilac-vret-93-per-qind-te-qelizave-te-kancerit-ne-zorre-te-trashe-per-vetem-2-dyte/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More Info here to that Topic: epavarura.com/shokohen-mjeket-ky-ilac-vret-93-per-qind-te-qelizave-te-kancerit-ne-zorre-te-trashe-per-vetem-2-dyte/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Read More here to that Topic: epavarura.com/shokohen-mjeket-ky-ilac-vret-93-per-qind-te-qelizave-te-kancerit-ne-zorre-te-trashe-per-vetem-2-dyte/ […]

Comments are closed.