Shpikja e çuditshme e një kinezi: A mbron kjo nga koronavirusi?

7

Arkitekti kinez Sun Dayong ka projektuar një produkt për të cilin pretendon se mund të mbrojë njerëzit nga koronavirusi COVID-19.
Ideja e tij është një mburojë që “njerëzit do të veshin kur të ekspozohen në situata të rrezikshme epidemie koronavirusi”, shkroi Fox News.
Dayong thotë se kjo mbështjellëse do të bëhej nga fije karboni.

“Rrjeta e rrezatimit ultravjollcë në sipërfaqen e pajisjes mund të nxehet sa duhet për të sterilizuar mjedisin rreth bartësit, duke vrarë virusin në vend të përhapjes”, thuhet në përshkrimin e produktit në Instagram.
Kjo pajisje do të paloset dhe çmontohet dhe mund të hapet automatikisht.
“Koronavirusi do të vritet në 56 gradë Celsius”, shpjegon Dayong.
Sidoqoftë, shkencëtarët nuk e dinë ende nëse temperaturat e larta mund të vrasin COVID-19.
Sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, koronavirusi përhapet nga kontakti midis njerëzve (në më pak se dy metra mes personave) dhe përmes piklave që shpëtojnë në ajër kur teshtijnë ose kolliten.
“Eshtë gjithashtu e mundur që një person të infektohet duke prekur sipërfaqen e një objekti që ka një virus mbi to dhe duke prekur gojën, hundën dhe ndoshta sytë e tij, por kjo nuk konsiderohet si mënyra kryesore e përhapjes së virusit”, thotë Qendra.
Ekspertët aktualisht i kushtojnë rëndësisë slarjes së duarve të tyre me ujë dhe sapun dhe mbajtjen e tyre në distancë.
Dayong tani shpreson të gjejë sponsorë për të ndihmuar në bërjen realitet të konceptit të tij të një flluske mbrojtëse.
“Ende ka ende shumë punë për të bërë me inxhinierët përpara se të fillojë prodhimi,” thotë Dayong. //
 

Loading...