Duket si një pjesë e filmave të James Bond, por e ashtuquajtura “Grappler” është shpikja më e re që mund të shpëtojë shumë jetë njerëzish të pafajshëm gjatë ndjekjeve të policisë me shpejtësi të madhe.

E krijuar nga Leonard Stock në Arizona, ajo lejon policët të lëshojnë një si tip rrjete nga pjesa e përparme e makinës së tyre, për të zënë në kurth rrotat e prapme të makinës që po ndjekin.

“Është fantastike,” thotë Lond Bartel, presidenti i shoqatës së policëve në Peoria. “Kjo do të jetë një anvantazh i madh i policisë në kapjen e djemve të këqinj dhe në këtë mënyrë mund të parandalohen aksidentet kur dy makinat janë në shpejtësi të madhe”.

Stock thotë se i erdhi kjo ide kur shihte në televizor ndjekjet e policisë.

“Kam parë në shumë raste që shumë aksidente kanë ardhur nga këto ndjekje e njerëz të pafajshëm kanë humbur jetën. U mendova gjatë dhe kjo besoj është një nga zgjidhjet më të mira. Kur u zgjova një ditë ky ishte mendimi më i mirë që më erdhi në kokë”

Net value: The Grappler, an extendable nylon net affixed to remote control arms, could save thousands of lives by allowing police to safely slow down speeding suspectsIn wheel trouble: Police lower the net, then drive it up to the rear wheel of the suspect's car. At present, bursting wheels or ramming them off the road are the only available optionsLeashed: The tether can be extended by the police to put the suspects at a distance, but is strong enough to stop them pulling away - if their rear wheel can even turn

6 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: epavarura.com/shpikja-e-re-per-kapjen-e-makinave-gjate-ndjekjes-nga-policia-video/ […]

Comments are closed.