Fizikanti i njohur Stephen Hawking dhe themeluesi i Facebook, Mark Zuckerberg, së bashku me miliarderin rus Yuri Milner janë përfshirë në atë që mund të jetë një shtëpi e re për njerëzimin.

Hawking dhe Milner kanë ambicie, planin e quajtur starshot Përparime të dërgojnë mijëra hetime miniaturë të Alpha Centauri, që është më afër me sistemin diellor.

Plani ishte për të dërguar një hetim për Alpha Centauri A, ylli më i madh në skuadër, por tani kanë një qëllim më të ngushtë – një planet si Toka orbital Proxima Centaurin.

Për këtë qëllim, kompania ka themeluar Iniciativat Përparime, tek bordi i të cilave është edhe Mark Zuckerberg.

Çështja është se planeti mund të jetë një shtëpi e re për qytetërimin. Edhe pse realizimi i një plani të tillë nuk është i përsosur ende teknologji, ai mendohet të jetë i bazuar në supozime shumë të arsyeshme, dhe se projekti është i realizueshëm.

Iniciativat Përparime synon në vitet e ardhshme për të testuar teknologjinë e nevojshme për të përmbushur planin, të tilla si reduktimin e peshës së sondës – që do të thotë duke e bërë pjesë gjithnjë e më të vogla për hetim mund të ruajë më shumë kamera, sensorë dhe sistemin komunikimit.

Kështu më lehtë do të marrib fotot prapa në Tokë, për shkak se hetimet mund më vonë për të dërguar të dhënat me njëri-tjetrin.

2 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Here you can find 4713 more Information to that Topic: epavarura.com/shtepia-e-re-e-njerezimit-projekti-ateistit-stephen-hawking-dhe-cifutit-mark-zuckerberg/ […]

Comments are closed.