Si zgjoheshin njerëzit nga gjumi kur s’kishte orë me alarm?

19
108

Para se të ekzistonin alarmet e orëve e edhe iPhonët, njerëzit kishin nevojë për një mënyrë që të zgjoheshin herët nga gjumi.

Mirëpo si?

Pa një zile vibruese para shtratit tënd, pa një zë të lartë që të të zgjojë nga gjumi, si do ta dije se ka ardhur mëngjesi?

Kohë më parë, kishte një punë që sot mund t’ju duket e pazakonshme. Trokitësi i dyerve ishte ai që i zgjonte njerëzit nga gjumi për të shkuar në punë. Para Revolucionit Industrial, kishte njerëz që me këtë punë e fitonin bukën e gojës. Ata ecnin nëpër rrugët e Britanisë së Madhe e të Irlandës dhe trokisnin në dritaret e njerëzve, për t’iu treguar se është koha që ta fillojnë ditën, shkruan Mirror.

Google search engine

19 COMMENTS

 1. … [Trackback]

  […] There you can find 8249 additional Info to that Topic: epavarura.com/si-zgjoheshin-njerezit-nga-gjumi-kur-skishte-ore-alarm/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Find More Information here on that Topic: epavarura.com/si-zgjoheshin-njerezit-nga-gjumi-kur-skishte-ore-alarm/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Here you will find 85033 additional Info to that Topic: epavarura.com/si-zgjoheshin-njerezit-nga-gjumi-kur-skishte-ore-alarm/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: epavarura.com/si-zgjoheshin-njerezit-nga-gjumi-kur-skishte-ore-alarm/ […]

Comments are closed.