Simbolet Masone që fshihen në këto biskota të famshme, më të shitura në botë

4
515

Megjithatë, jeta është e mbushur me supriza, shkruan “Spoon University”.

Në biskotën e zezë shihet simboli i kryqit “Pattee” ose ndryshe quhet edhe “Kryqi Lorraine”. Ky kryq u përdor nga Kalorësi e Tempullit gjatë kohës së kryqëzatave në shekullin e XI.

Këta kalorës, bashkë me shumë pelegrinë të krishterë, shkuan në Jezuralem, kryeqytetin e Izraelit, për të rimarrë territorin nga turqit.Kalorësit i masakruan të gjithë pa mëshirë. Historia e Kryqit të kalorësve të tempullit, ëhstë e errët ashtu siç janë dhe Oreot-t.

Modeli gjeometrik me katër trekëndësha është sërish një simbol që lidhet me historinë e Kryqëzatës së Parë. Kalorësit e Tempullit në veshjet e tyre mbanin këtë simbol në rrobat e tyre të bardha, vetëm që të dallohen nga ushtarët e feve të tjera.

Ndërsa, origjina e emrit ende mbetet një mister. Disa besojnë se emri i kësaj biskote erdhi nga fjala franceze dore-që do të thotë ar.

Sidoqoftë, emri Oreo besohet se u mor nga një prodhim i biskotave që dikur ekzistonin, e ato gjithashtu quheshin Oreo Biscuit.

Let’s block ads! (Why?)

Google search engine

4 COMMENTS