Strijat shfaqen për shkak të tendosjes drastike të lëkurës, por mund të shfaqen edhe për shkak të shtatzënisë, shtimit të konsiderueshëm të peshës trupore apo dobësimit, madje edhe me rastin e stërvitjeve të tepruara, transmeton Telegrafi.

Se a do të shfaqen dhe sa strija do të shfaqen varet nga tipi i lëkurës dhe sasia e kolagjenit në lëkurë, mirëpo njëkohësisht është e sigurt – fjala është për problemin estetik të cilin çdokush do të dëshironte ta eliminonte.

Portali MyHelathyFoodTips ofron zgjidhjen – përzierje shtëpiake për të cilën vërtetojnë që fshin strijat dhe pas përdorimit të rregullt lëkura duket sikur këto dukuri kurrë nuk kanë ekzistuar.

Përbërësit:

– një lugë vaj ulliri,– një lugë xhel aloe vera,– një lugë të bluar kokrrash gruri të mbirë.

Përgatitja:

Përzieni që të tre përbërësit në një enë. Para përdorimit, lëkurën pastrojeni mirë, pastaj lyeni me përzierje zonën e përfshirë nga strijat.

Lëreni të veprojë 20 minuta, pastaj hiqeni me peshqir të njomur.

Kjo përzierje do të t’ju ndihmojë edhe nëse keni ndonjë vragë.

Let’s block ads! (Why?)

4 COMMENTS