Meshkujt që bëhen synet mund të reduktojnë rrezikun nga kanceri i prostatës deri në 60 përqind. Sipas studimit më të ri syneti te meshkujt bëhet për shumë arsye, përfshirë qëllimet e fesë dhe shëndetit. Por, Marie-Elise Parent, epidemiologe në INRS-Institut Armand-Frappier of the Université du Québec”, sugjeron se se syneti ka shumë përfitime shëndetësore.

Studimi kanadez ka pranuar se meshkujt që janë bërë synet kanë më pak mundësi që të preken nga sëmundjet. Mbrojtja më e madhe është gjetur tek personat me ngjyrë, të cilët ishin 60 përqind më pak të rrezikuar nga kanceri i prostatës, nëse ata janë të bërë synet.

Po ashtu syneti redukton sëmundjet seksualisht të transmetueshme.

4 COMMENTS

Comments are closed.