Facebook-u dhe Twitter-i, bashkë me 30 kompani të tjera njoftuan se do të luftojnë prirjen në rritje për “lajme të rreme” në mediat sociale.

Koalicioni Variantit i Parë, i krijuar në qershor 2015, ku përfshihen media prestigjioze, si “New York Times”, “Washington Post”, “Buzzfeed News”, “France Presse” dhe CNN-i, si dhe dy gjigandët e mediave sociale, tha se do të bashkëpunojnë për të përmirësuar cilësinë e përgjithshme të lajmeve në internet.

Grupi njoftoi një numër nismash, si krijimi i një kodi praktik për të ndihmuar përdoruesit e mediave sociale të shkruajnë dhe lexojnë më mirë. Në muajin tetor ata do të hedhin në përdorim një platformë të re, që do t’i lejonte njerëzit të verifikojnë lajmet e dyshimta.

8 COMMENTS

 1. … [Trackback]

  […] Here you can find 69919 more Info to that Topic: epavarura.com/supermashtruesit-e-mediave-mainstream-lufte-kunder-lajmeve-te-rreme-ne-mediat-sociale/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Info on that Topic: epavarura.com/supermashtruesit-e-mediave-mainstream-lufte-kunder-lajmeve-te-rreme-ne-mediat-sociale/ […]

 3. … [Trackback]

  […] There you will find 67281 additional Info on that Topic: epavarura.com/supermashtruesit-e-mediave-mainstream-lufte-kunder-lajmeve-te-rreme-ne-mediat-sociale/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Read More Info here to that Topic: epavarura.com/supermashtruesit-e-mediave-mainstream-lufte-kunder-lajmeve-te-rreme-ne-mediat-sociale/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Read More Information here to that Topic: epavarura.com/supermashtruesit-e-mediave-mainstream-lufte-kunder-lajmeve-te-rreme-ne-mediat-sociale/ […]

Comments are closed.