Vetëm disa ditë pasi banori francez me origjinë tuniziane  Muhamed Lahouaiej Bouhlel shtypi me një kamion njerëz në një festë në Ditën e Bastijes në Nisë, Francë, duke vrarë të paktën 84, një sulm bombardimesh i udhëhequr nga Franca në fshatrat siriane të Tokharit dhe Hosharijehut sot thuhet se ka vrarë më shumë se 120 civilë.

Mediat kryesore dhe madje edhe mike e rebelëve Observatori Sirian për të Drejtat e Njeriut kanë konfirmuar vrasjet dhe viktimat civile.

Menjëherë pas sulmit të Nisës, presidenti francez Hollande u zotua të hakmerret duke përshpejtuar bombardimet në Irak dhe Siri.

Duke vërtetuar fjalën e tij, Hollande ka vrarë sot më shumë se 120 civilë në Siri në hakmarrje për veprimet e një rezidenti francez me origjinë tuniziane (i cili thuhet se nuk ka qenë edhe një musliman praktikues).

31-vjeçari tunizian, i cili jetoi në nivel lokal, shtypi një turmë në ditën e Bastijes në vendpushimin pranë bregdetit të Rivierës franceze në natën e enjte. Autoritetet kaë punuar për të gjetur se cilat ishin motivet e tij. Ai nuk ishte i njohur për burimet franceze të zbulimit për radikalizim.

Arrestimet, të cilat kanë ardhur në krye të dy të tjerëve që nga vrasja, duke përfshirë gruan e sulmuesit dhe shoqëruesit e afërt të tij, thanë burimet policore. Ata janë bërë në dy fusha të ndryshme të Nicës.

Sulmi ka zhytur Francën në mjerim të ri dhe frikë vetëm tetë muaj pasi persona të armatosur vranë 130 njerëz në Paris dhe që praktikisht ka sjellë dhe një hakmarrje të Francës ndaj civilëve të pafajshëm në Siri.///Gazeta Impakt

Burimi: Ron Paul Institute

7 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: epavarura.com/terroristet-aviona-hakmeren-ndaj-terroristeve-kamiona-vrasin-200-civile-ne-siri/ […]

Comments are closed.