Nxënësit e tij i kërkuan këshilla për jetën. Përgjigjet janë të thjeshta.

 1. Nuk ka rëndësi se sa ngadalë ecën, sa kohë që nuk ndalesh.
 2. Zgjidh një punë që e dashuron, dhe nuk do të të duhet të punosh asnjë ditë në jetën tënde.
 3. Jeta është vërtetë shumë e thjeshtë, por ne këmbëngulim që ta vështirësojmë sa më shumë.
 4. Lavdia jonë më e madhe nuk është që nuk rrëzohemi, por që ringrihemi cdo herë që rrëzohemi.
 5. Mos u impono të tjerëve, atë që ti vetë nuk e dëshiron.
 6. Cdo gjë e ka një bukuri, por jo cdokush e sheh.
 7. Heshtja është një mike e vërtetë, që nuk të tradhëton asnjëherë.
 8. Njeriu superior mendon gjithmonë për virtytin; njeriu i zakonshëm mendon gjithmonë për rehatinë.

9 COMMENTS

 1. … [Trackback]

  […] There you will find 53760 additional Information on that Topic: epavarura.com/tete-shprehje-te-konfucit-qe-te-gjithe-duhet-ti-lexojne-dhe-mbajne-mend/ […]

 2. … [Trackback]

  […] There you can find 10486 more Information to that Topic: epavarura.com/tete-shprehje-te-konfucit-qe-te-gjithe-duhet-ti-lexojne-dhe-mbajne-mend/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Read More Info here to that Topic: epavarura.com/tete-shprehje-te-konfucit-qe-te-gjithe-duhet-ti-lexojne-dhe-mbajne-mend/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Here you will find 10892 more Info on that Topic: epavarura.com/tete-shprehje-te-konfucit-qe-te-gjithe-duhet-ti-lexojne-dhe-mbajne-mend/ […]

Comments are closed.