Ashtu siç është bërë traditë tani nga prestigjozja, “The Economist”, media e njohur ka publikuar listën e 10 qyteteve ku mund të jetohet më mirë.

Bazuar në studimet që ekspertët kanë bërë për sa i përket sigurisë, shërbimit shëndetësor, arsimimit, infrastrukturës dhe gjendjes së mjedisit.

Gjithësej janë vëzhguar 140 qytete nga të cilat, 98 kanë pësuar një rënie krahasuar me vitin e kaluar.

Amsterdami për shembull, ka pësuar një rritje të lehtë krahasuar me një vit më parë për shkak të uljes së kriminalitetit ndërkohë Rejkjviku ka ngjitur 13 vende nga vendi i 37-të pas një fluksi të paparë që Islanda në tërësi pati gjatë këtyre muajve.

Ndërsa Manchester-i dhe Stockholmi kanë pësuar rënie që nga sulmet terroriste.

Më poshtë do t’ju tregojmë 10 qytetet ku mund të jetohet më mirë:

 

  1. Melburne (Australi)

 

  1. Vienna (Austri)

 

  1. Vancouver (Kanada)

 

  1. Toronto (Kanada)

 

  1. Calgary (Kanada) =

 

  1. Adelaide (Autrali) =

 

  1. Perth (Australi)

 

  1. Auckland (Australi)

 

  1. Helsinki (Finland)

 

  1. Hamburg (Gjermani)