Ushtroni sytë: Kur sytë tuaj të lodhen dhe ju filloni të ndjeni tendosje, por keni ende punë për të bërë, filloni të ushtroni. Ushtrimet e rregullta të syve mund të ju ndihmojnë në përmirësim të shikimit dhe të parandaloni sëmundjet si largpamësia ose afërsia.

Hani këto ushqime: Karota përmirëson në nivel shikimin tuaj. Ajo përbëhet nga vitamina A dhe përpunohet nga mëlçia. Vitamina A mbron retinën dhe përmirëson vizionin gjatë natës. Burimet e vitaminës A përfshijnë qumështin, vezët, djathin dhe mëlçinë.

Pushoni sytë tuaj: Mos shikoni tv, mos kontrolloni telefonin, mos luani lojëra menjëherë sapo të vini në shtëpi. Rrjetet sociale mund të presin. Relaksoni sytë tuaj, mos i abuzoni ata.

Në videon më poshtë do të shihni dy mënyra të tjera për përmirësim të shikimit tuaj në mënyrë krejtësisht natyrale.

9 COMMENTS

Comments are closed.