Trump ditën e premte në mesazhin e parë të tij pas zgjedhjeve presidenciale deklaroi se Izraeli dhe Amerika kanë vlera të përbashkëta.

Mesazhi i Trump është publikuar nga gazeta Izrael Today sipas të cilës presidenti i sapo zgjedhur Amerika ka thënë se Izraeli dhe regjimi sionist kanë vlerë të përbashkëta si liria e shprehjes, e mendimit dhe krijojnë mundësi që të gjithë shtetasit të kenë raste për realizimin e ëndrrave të tyre. Turmp në këtë mesazh, Izraeli e quajti vendosës të demokracisë dhe mbështetës të të drejtave të njeriut në Lindjen e Mesme. Ai shpresoi që qeveria e ardhshme në Amerikë të luajë një rol konstruktiv në atë që Trump e cilësoi paqe të qëndrueshme mes Izraelit dhe palestinezëve. Si Trump ashtu edhe Clinton në fushatat e tyre elektorale kanë theksuar mbështetjen e Amerikën për regjimin e Izraelit. Trump i ka premtuar Netanjahut se në rast se zgjidhet president do të njohë zyrtarisht Bejtul Muakdesin si kryeqytetin e pandarë të Izraelit.

9 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Here you will find 82906 more Information to that Topic: epavarura.com/trump-ne-hapin-e-pare-te-tij-tregon-prirjet-pro-sioniste/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Info to that Topic: epavarura.com/trump-ne-hapin-e-pare-te-tij-tregon-prirjet-pro-sioniste/ […]

Comments are closed.