Prestenti i nominuar Republikan Ameriakn, Donald Trump ka bërë miliona dollarë nga marrëveshjet e tij me Arabinë Saudite, e cila përfshinte bizneset dhe akomodimin në një apartament për gjysmë-vëllai i ish-trajneri i al-Kaedës Osama bin Laden.

Sauditët paguar Trump 4,5 milionë $ në qershor 2001 duke blerë katin e 45-të nga agjensioni i Trampit në menjati Real Estate në Manhatan, raportoi Daily News Nju Jork këtë të diele.

Regjimi saudit përdorë këtë 5 apartamente si pjesë e misionit të Arabisë në Kombet e Bashkuara në vitin 2008, vinte në dukje raporti.

E përditshmja vlerësuar se me një pagesë vjetore të përbashkët prej $ 85.585 për shërbimet e ndërtimit, Trump mund të janë paguar të paktën $ 5.7 milionë nga sauditët që nga viti 2001.

Zbulimet gazetareske janë në punë të mëtutjeshme që të bëjnë transparente edhe shumë marrëdhënie tjera biznisore dhe strategjike të Trumpit me Arabinë Saudite.

“Arabia Saudite dhe unë jemi të mrekullueshëm në punë e në marrëveshje. Ata blejnë apartamente nga unë “, ka thënë Trump në Mobile, Alabama.

“Ata shpenzojnë 40 milionë $, $ 50 milion. Jam unë ( Trampi) që i pëlqej atyre ? edhe unë i pëlqej ata me investimet në kompanin time. “shtoi ai.

3 COMMENTS

Comments are closed.