Njoftimi erdhi nga themeluesi i kësaj kompanie, miliarderi Elon Musk, i cili bëri të ditur se dy turistët kanë bërë pagesën duke dorëzuar një depozite të majme.

“Kjo paraqet një mundësi për njerëzit për t’u kthyer në hapësirën e thellë për herë të parë në 45 vjet,” deklaroi Musk.

Dy turistët, emrat e të cilëve nuk janë bërë publik do të udhëtojnë në bordin e anijes kozmike, ndërsa testet do të zhvillohen nga fundi i këtij viti.

Musk deklaroi se bashkëpunimi me agjencinë amerikane NASA e kishte bërë të mundur këtë plan. Themeluesi i Space X, që është një nga kompanitë që ka tërhequr më shumë vëmendjen vitet e fundit për punën e saj në zbulimin e hapësirës, theksoi se dy pasagjeret do të udhëtojnë më shpejt dhe më tej në sistemin diellor sesa ndonjë përpara tyre”.

Misioni nuk parashikon uljen në hënë kjo pasi NASA e ka këtë prioritet. Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk kanë dërguar astronautë në hënë që nga viti 1970.

Let’s block ads! (Why?)

8 COMMENTS