Qeveria turke ka lejuar deputetët e parlamentit të Gjermanisë që të vizitojnë bazën Inxherlik

Vizita e deputetëve të Gjermanisë në bazën Inxherlik do të bëhet javën e ardhshme menjëherë pas prezantimit të ambasadorit të ri të Turqisë në Berlin. Vizita e deputetëve gjermanë në bazën Inxherlik do tu japë fund armiqësive të Ankarasë dhe Berlinit lidhur me përdorimin e kësaj baze ajrore. Rajner Arnol zëdhënës i mbrojtjes i grupit Social-Demokrat në parlamentin e Gjermanisë ka thënë: Ne presim që kjo çështje të zgjidhet javët e ardhshme. Ky deputet i parlamentit gjerman ka kërcënuar se në rast se Turqia nuk lejon vizitat e deputetëve gjermanë, atëherë Gjermania do të tërheq 250 trupa të saj nga baza Inxherlik. Vizita e deputetëve gjermanë në bazën Inxherlik është penguar prej qeverisë turke në reagim ndaj njohjes së gjenocidit turk kundër armenëve në vitin 1915.

2 COMMENTS

Comments are closed.